В Україні після атаки майже сотня поранених та 16 загиблих

Масштабна ракетна атака ворога призвела до загибелі і поранення більше 100 осіб

За інформацією генерального прокурора Андрія Костіна, в результаті масштабної ракетної атаки від загибелі та поранення постраждало 16 осіб і 97 отримали поранення.

 “Держава-терорист продовжує атакувати цивільних. Сьогодні зранку ворог випустив понад 150 ракет і бойових дронів по мирним містах України. Загиблими стали 16 осіб, серед яких двоє дітей у віці 6 і 8 років. Проводяться пошукові роботи”, - заявив генеральний прокурор.

Зокрема, атаками були пошкоджені Дніпро, Львів, Київ, Харків, Одеса, Конотоп, Запоріжжя.

“Масштабні руйнування. Житлові будинки, навчальні заклади, лікарні... Ведуться кримінальні провадження за воєнними злочинами. Російський режим раз у раз демонструє свою злочинну природу”, - зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, після атаки на столичну станцію метро “Лук'янівська”, пасажирський рух було призупинено, а станцію використовували як укриття.

Уранці 29 грудня в більшості областей України була оголошена повітряна тривога через ракетну небезпеку.

Масована ракетна атака на Харків та Львів

Рано-вранці окупанти здійснили масовану ракетну атаку на Харків, внаслідок якої провокаційний окупант виніс 8 ракетних ударів.

Також у Львові пролунали вибухи, внаслідок чого були пошкоджені декілька будинків і об'єкт критичної інфраструктури.

Поруч з Львовом працювала протиповітряна оборона. За словами Максима Козицького, ППО працювала у Яворівському районі.

Ракетні атаки у різних містах

Одеса та Київ також стали мішенями ракетних атак. Пожежі виникли в одній з багатоповерхівок Одеси та у Києві, а також станція метро була пошкоджена внаслідок вибуху.