Важливі новини щодо пілотів F-16 та членство в ЄС: звернення президента (відео)

За словами президента України Володимира Зеленського, для України дуже важливо виконати всі сім рекомендацій Європейської комісії та необхідні дії, які потрібно зробити на цьому етапі для вступу до Європейського Союзу. Він про це повідомив у відеозверненні.

У своєму зверненні президент розповів про своє зустріч з Мустафою Джемілєвим, лідером кримськотатарського народу, яка відбулася в день 80-річчя його народження. Зеленський висловив високу оцінку Джемілєву за його боротьбу за народ та за свободу України. Він також пообіцяв підтримати українських громадян в оформленні Героя України. Президент також зазначив, що вони обговорювали ситуацію в Криму та необхідність відновлення територіальної цілісності України.

Зеленський наголосив на важливості членства України в Європейському Союзі. Він провів нараду з дипломатами і урядовцями, щоб підготувати нашу країну до політичного рішення Європейської Ради щодо початку переговорів про членство. Президент заявив, що для України вкрай важливо виконати всі рекомендації Єврокомісії та продовжити зміцнювати наші інституції та законодавчі норми.

Президент також обговорював підтримку України на міжнародному рівні. Він провів нараду щодо нових міжнародних кроків, які заплановані на найближчі тижні. Зеленський подякував президенту Румунії та Прем'єр-міністру Нідерландів за їхню підтримку.

Президент також розповів про зустріч з керівниками розвідки та подякував їм за їхню роботу. Він наголосив, що Україна завжди буде готова відповідати на будь-які дії ворогів. Зеленський також наголосив на складній ситуації на фронті та подякував усім, хто стійко бореться за Україну. Він також висловив свою підтримку всім українським воїнам і героям.

Слід зазначити, що тривають бойові дії між Україною та Російською Федерацією. Протягом доби відбулося декілька зіткнень, і на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.