"Вибори" Путіна можуть бути шансом для України

У газеті The Guardian Ольга Чиж, дослідниця політичного насильства та репресивних режимів, проаналізувала ситуацію в Росії перед "виборами" президента, які оголосив Володимир Путін.

Авторитарні вибори - це більше, ніж просто театралізоване дійство. Вони - критично важливий інструмент для диктаторів, щоб зберегти владу.

За словами дослідниці, перед "виборами" Росія переживає косметичну трансформацію. Але це не просто прикраси і безкоштовна їжа для пенсіонерів. Це спроба залагодити становище перед голосуванням.

Путін спробує продемонструвати свою смиренність після перемоги. Він знає, що "вибори" - це дуже важливо для нього. Тому він навіть вислав свого опонента Навального в арктичну колонію.

Авторитарні вибори - більше, ніж просто театралізоване дійство. Вони критично важливі для диктаторів, щоб зберегти владу

Диктатори використовують "вибори" як інструмент, щоб показати свою силу і підтримати порядок у своєму оточенні. Кожен лідер утримує владу завдяки підтримці ключових осіб. Українські партнери можуть використати цей момент для послаблення позицій Путіна.

Бурління на полі бою в Україні, інфляція або корупційний скандал можуть послабити позиції Путіна серед його еліт, коли вони йому найбільше потрібні

Неочікувані події можуть показати слабкість Путіна перед його оточенням. Це може спровокувати серйозні зміни в політичному ландшафті Росії. Однак, незалежно від результату "виборів", Путін буде продовжувати свою політику репресій та ескалації в Україні.