Вибори у США: кандидат виступив за підтримку ЗСУ

Один з можливих кандидатів на президентських виборах у США 2024 року, республіканець Крістофер Крісті, висловив свою підтримку Україні у наданні зброї.

Він заявив, що постачання зброї з арсеналів Пентагону на користь України дозволяє Америці отримати значний виграш. Про це повідомляє Fox News.

Крісті також зазначив, що Міністерство оборони США виділяє 5% щорічного бюджету на військову допомогу Україні. Завдяки цій допомозі українські війська знищили половину російської техніки на полі бою.

Політик висловив думку, що уряд США повинен надавати ще більше підтримки.

Крісті пояснив: "Нам потрібно це зробити, оскільки, якщо цього не станеться, інші наші союзники можуть почати сумніватися в нашій надійності та вагомості наших обіцянок".

Він нагадав, що ще на початку 1990-х років США обіцяли захищати Україну у випадку загрози її територіальній цілісності, коли Україна відмовилася від своєї ядерної зброї.

Республіканець підкреслив: "Україна дотримала свої зобов'язання, і ми маємо робити те ж саме".

У 30 вересня Палата представників Конгресу США прийняла законопроект щодо тимчасового фінансування уряду без надання допомоги Україні. Голова Палати представників Кевін Маккарті заявив, що угоду про надання допомоги Україні необхідно розглянути в окремо визначений час.

За три години до 1 жовтня Сенат ухвалив цей законопроект, який передбачає надання $16 мільярдів, наступний строк дії законопроекту закінчується 17 листопада.

Пізніше цей законопроект був підписаний президентом Джо Байденом. Таким чином, США уникли "шатдауна".