Від чого відмовитись, щоб назавжди забути про безсоння

Недосипання може серйозно впливати на фізичне та психічне здоров'я людини.

У безсоння безліч наслідків. Така ж кількість методів запобігання та боротьби з ними, пише ukrhealth.

"Регулярний та якісний сон необхідний для підтримки здоров'я та оптимальної роботи організму. Під час сну відбуваються процеси відновлення та регенерації клітин, зміцнення імунної системи, обробки інформації та консолідації пам'яті", розповів лікар токсиколог Михайло Кутушов.

Безсоння пов'язане з підвищеним ризиком розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальна гіпертензія, інфаркт міокарда та інсульт. Нестача сну може призвести до погіршення когнітивних функцій, поганого настрою, зниження імунітету.

Як запобігти безсонню

Обмежте кофеїн та нікотин за кілька годин до сну, вони стимулюють функції активності організму та ускладнюють засинання.

Відмовтеся від алкоголю та важкої їжі перед сном.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Спробуйте розслаблюючу техніку: глибоке дихання, медитація або йога. Вони допоможуть зняти напругу та заспокоїти розум, сприяючи засинанню;.

Відмовтеся від використання смартфонів, планшетів та комп'ютерів перед сном, оскільки світло екранів може придушувати вироблення мелатоніну гормону сну.

У вересні українцям варто очікувати чотири хвилі магнітних бур. Вони будуть слабкої, середньої та сильної потужності.

З 6 вересня станеться перша сильна магнітна буря. Найчастіше в період сонячної активності люди відчувають апатію, сонливість, безсоння, головний біль. Хронічні хвороби загострюються.