Відомого батюшку Московської церкви, який прямував за кордон, зсадили з поїзда

Відомого батюшку Московської церкви, який прямував за кордон, зсадили з поїзда

Переможця проєкту "Голос країни-7" священника Московської церкви Олександра Клименка затримали на кордоні через проблему з його даними в системі "Оберіг". Батюшка стверджує, що виконав всі необхідні процедури для оформлення дозволу на виїзд.

"Навіть якщо Ви все робите правильно, новий закон про мобілізацію вміє ставити людей у складну ситуацію. Моя відстрочка, яка була видана через багатодітність, закінчилася 14-го травня. Я 15 травня подав документи в ТЦК для продовження", - пояснив він, а також зазначив, що місцевий ТЦК оформлює всі дозволи близько місяця.

Клименко повідомив, що 14 травня оновив свої дані, після чого працівник ТЦК видав йому документ з кодом й повідомив, що священника внесено в базу "Оберіг". Однак митники пізніше повідомили, що його даних немає в оновленій базі.

"Мої оновлені дані не завели в "Оберіг". Навіть наразі у базі вказано, що мої дані були оновлені ще у 2016 році, хоча я проходив перевірку та надавав всі необхідні документи у 2023 році. Це повний хаос... Помилка перенавантажених місцевих ТЦК", - зазначив священник.

Олександр Клименко також заявив, що працівники митної служби звернулися до керівництва, але не змогли вирішити ситуацію. Після цього його зняли з поїзда та відправили додому.

Нагадаємо, Олександр Клименко потрапив у скандал через свої висловлювання у соцмережах, де він назвав героїв небесної сотні "божевільними".

До слова, Хустська єпархія Московської церкви заборонила проведення богослужіння священнику Віктору Шпільці після того, як в Інтернеті з'явилося відео, де він демонстрував свої статеві органи.

Читайте також: