Вихід Орбана із зали під час «українського» голосування: стали відомі цікаві подробиці

Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, прийняв рішення не голосувати на саміті Європейського Союзу щодо початку переговорів з Україною про вступ до ЄС. Він вийшов із зали, проте це пропозицію зробив йому канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про цю цікаву подробицю розповів прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на прес-конференції після саміту ЄС, повідомляє BBC.

За його словами, під час дискусії стало зрозуміло, що досягнення згоди буде складним завданням. Тоді Шольц запропонував Орбану прийняти рішення без його присутності. Згідно з правилами, таке рішення можна було ухвалити. І саме тому Орбан покинув залу.

Раніше він вже заявив, що проігнорував голосування щодо початку переговорів з Україною та не змінив свою позицію. Угорщина вважає, що Україна не готова до вступу до ЄС і початок переговорів є помилковим рішенням. Відтак, вона залишається убік від цих переговорів.

Крім того, Орбан поставив вето на надання Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро від Європейського Союзу. Також варто згадати, що 14 грудня Європейська рада схвалила старт переговорів про вступ України до ЄС.