Війна в Україні. Три опції для Ілона Маска

Мовою оригіналу

Як бачимо, Маску більше до вподоби роль бізнесмена, а не вченого. Він розглядає лише одну опцію: Зеленський йде на переговори з Путіним для припинення знищення українського національного колориту.

Цікаво, чому Маску не хвилює знищення російського "колориту нації", яке відбувається на полях і степах Херсонщини й Запоріжжя? Можна запропонувати южноафриканцеві (Маск народився в Преторії, ПАР - "Главком") виступити з іншою ідеєю: Росія забирає свої війська, виводить їх за межі 1991 року і починає виплачувати Україні репарації. З формальної логіки, друга пропозиція нічим не гірша першої. Залишається загадкою, з якої причини Маск говорить тільки те, що вигідно Росії, пренебрігаючи логікою. Є ще й третя опція. Росія виводить війська, платить репарації, і нарешті повертає Україні свої історичні землі - Тамань, колишнє князівство Великої Київської Русі Тмутаракань. Ну, заодно кому полагодить, повертає назад Курили і Кенігсберг з Кролевцем. "Куди ти лізеш зі своїми порадами?" - кажуть у таких випадках. Чи ж ви, Ілон, розбираєтесь у майже тисячолітній історії протистояння Києва і угорсько-фінських вепсів, якими і є нині люди, які називають себе росіянами?

З якої причини Маск говорить тільки те, що вигідно Росії?

Взагалі-то, нове "спливання" на поверхню політичних дискусій Маска дає можливість задати більш важливе питання, ніж особиста думка якогось невпевненого в себе менеджера, хоча й високого рівня. Ця тема стосується багатьох патріотично налаштованих українців, а також загалом прихильників України і противників Росії. Сильні проукраїнські блогери та журналісти часто дуже гостро й емоційно обговорюють тему, наприклад, партизанського руху на окупованих територіях і загалом ступінь несприйняття там Росії. Врадіє, що, незважаючи на російську пропаганду, запугування, переплати та роки під окупантами, протестний настрій в окупації існує. А якби не існувало? А скільки проросійськи налаштованого населення в Криму? Чи не знайоме міркування деяких українців: "Ми Крим тепер уже комусь не віддамо і повернемо його за будь-яку ціну. Але в населенні там, звичайно, в основному російське і..." І що? Так речі не вирішуються.

У світі є сотні країн, де компактно проживає та чи інша нація, відмінна від титульної. Розділятимемо країни? А може, лише одній, як Росії, можна вимагати якогось особливого статусу для своїх материкових співвітчизників, що живуть в Україні, аж до анексії, тоді як інші не можуть? Російські краще за інших?

У українців немає вибору. Нажаль, здається, Маск не може це зрозуміти

Це війна. Це безкінечна війна. Саме тому в 1975 році країни планети, ще пам'ятаючи події Другої світової, зібралися в Гельсінкі та домовились: "Достатньо. Більше жодних перерозподілів кордонів".

Але знайшлися такі. І тепер в Україні дійсно гине її національний колорит. Але у українців немає вибору. Або ми, або вони. Інше вже не буде. Нажаль, здається, Маск не може це зрозуміти.

Треба зупинити кровавий потік перерозподілу кордонів. І Україна зробить це

Читайте також:

  • Росія: гострий дефіцит чорних пакетів
  • ФСБ прийшло до висновку: час "запускати" Навального
  • Чи є вступ до НАТО гарантією безпеки для України?
  • Заборона використання російських джерел. Чому українським вченим не варто хвилюватися
  • Іспанський сором Олександра Невзорова
  • Чому Росія напала на Україну? Анатомія агресії
  • Добрий росіянин. Портрет з природи