Війна з Росією буде тривалою – у НАТО закликали готуватися

Протистояння РосіяНАТО буде довготривалим.

Країни НАТО повинні готуватися до цього, заявив начальник штабу армії Румунії генерал Даніель Петреску на Євроатлантичному форумі стійкості, повідомляє comments.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Війна повернулася до Європи. Це війна, обрана Росією, яка для України є війною за національне виживання та боротьбою за західні цінності. Ми не бачимо кінця цієї війни зараз, і хоча ми захоплюємося стійкістю українського суспільства перед російськими атаками, ми також маємо готуватися до довгострокової конфронтації з режимом Російської Федерації", сказав Петреску.

За його словами, Росія внесла дестабілізацію у весь Чорноморський регіон. Зокрема, вона глушить GPS-сигнали кораблів у територіальних водах Румунії, провокуючи зіткнення суден.

Також її ракети та безпілотники, якими вона атакує Україну, неодноразово падали на територію Румунії. Для протистояння цій загрозі придунайська країна перебазує ближче до кордону з Україною засоби своїх ППО.

Загалом, значна частина акваторії Чорного моря стала театром бойових дій з моря Росія завдає ракетних ударів по цивільній та військовій інфраструктурі України, а також у морі з'явилася мінна загроза. Усе це скоротило можливість вільного судноплавства Чорним морем.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що повномасштабна війна Росії проти України не закінчиться найближчим часом. Слід готуватися до тривалої боротьби.

Він також сказав, якщо українці перестануть воювати, їхньої країни більше не буде. Проте, якщо президент РФ Володимир Путін і росіяни складуть зброю, у нас буде мир.