Війну неможливо "витягнути на одних плечах": у Раді розповіли про плани щодо мобілізації

Посилення мобілізації в Україні можливе, якщо зміниться військова стратегія.

Нині війна перейшла у нову фазу. Це вже війна ресурсів та економік. Про це у коментарі Українській правді сказав секретар Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Верховної Ради Роман Костенко.

На цей час ні в нього, ні у членів парламентського комітету немає інформації про зміни у військовій стратегії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тому, на думку Костенка, мобілізація в Україні триватиме у нинішньому форматі.

"Ми зможемо говорити про певну кількість, коли знатимемо, скільки підрозділів нам потрібно створити, скільки підрозділів нам треба поповнити, які дії планує РФ, який у нас план ми збираємося контратакувати на одному напрямку, на кількох або стримуватимемо РФ на рубежах", - зазначив Костенко.

Разом з тим він переконаний, що держава має переглянути інформаційну політику щодо мобілізації. Українцям слід пояснити, що повномасштабна війна може тривати довго, і її неможливо "витягнути на одних плечах".

Українське командування робить все для того, щоб не збільшувати темпи мобілізації. Однак, усім чоловікам потрібно готуватися виконувати завдання щодо захисту держави. Про це сказав перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк. За його словами, плани щодо мобілізації поки не змінюються. Але їх можуть переглянути в залежності від ситуації на фронті.

В Україні до 15 листопада продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Відповідні закони 17 серпня підписав президент Володимир Зеленський.