Військовим заборонять знімати відео? Зареєстровано законопроєкт

На сайті Верховної Ради з'явився законопроект № 10313, який пропонує забезпечити соціальний захист військовослужбовців та поліцейських.

У цьому документі пропонується встановити обмеження для військовослужбовців на поширення інформації про військові об'єкти, військові частини та військовослужбовців під час виконання військових завдань. Також вводяться норми щодо недопущення дискримінації за статевою ознакою чи сексуальними домаганнями.

Документ також передбачає надання військовослужбовцям одноразової відпустки при народженні дитини з повним забезпеченням. Він також вносить зміни до закону про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби.

Законопроект також встановлює вимоги до військових капеланів та розширює їх повноваження. Він також призначає спеціальні державні органи для перевірки якості гуманітарної допомоги та встановлює відповідальність за невиконання контролю якості такої допомоги.

Законопроект також визначає права військовослужбовців на інформацію та забороняє дискримінацію за статевою ознакою.

У нових змінах передбачається надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям за кожний повний календарний рік служби. Внесені також нові критерії для визначення розміру пенсії та перерахунку пенсії осіб, призваних на військову службу.

Законопроект також виключає осіб, які входять до релігійної організації з-під контролю держави, що агресувала проти України, зі списку військових капеланів.