Вийшов один з найрейтинговіших серіалів про підлітків

4 жовтня 1990-го на каналі Fox дебютував телесеріал "Беверлі-Хіллз, 90210" про групу підлітків, що живуть в престижному районі Лос-Анджелеса. Він став одним з найбільш рейтингових та успішних телепродуктів у світі.

Знімалися тоді невідомі актори. Крім типових підліткових проблем, пов'язаних з дружбою, любов'ю, сценаристи зачепили такі соціальні проблеми, як зґвалтування, алкоголізм, домашнє насильство, антисемітизм, наркозалежність, булімія, СНІД, аборти, підлітковий суїцид, підліткова вагітність, виховання дитини в одностатевій сім'ї, права геїв.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Серіал став неймовірно популярним під час показу влітку 1991-го, коли канал почав "літній сезон". Тоді більшість інших в літній період показували повтор старих епізодів. Наступної осені він став одним із найбільш рейтингових на каналі Fox, зробивши героїв кумирами мільйонів підлітків у світі.

Попри це, основний склад не раз змінювався за 10 років. За 10 сезонів герої закінчили школу, вступили до коледжу і почали кар'єру. Фінальний епізод вийшов 17 травня 2000 року.

Сценарист і продюсер Даррен Стар згодом створив теж серіали "Район Мелроуз" та "Секс у великому місті".