Влада Казахстану ухвалила неочікуване рішення щодо «Талібану»

Уряд Казахстану виключив рух "Талібан" зі списку заборонених організацій

Уряд Казахстану несподівано прийняв рішення виключити радикальний рух "Талібан" зі списку заборонених організацій. Про це повідомив представник МЗС республіки Айбек Смадіяров. Згідно з його словами, влада Казахстану регулярно проводить перегляд списку відповідно до практики ООН.

"Казахстан постійно переглядає національний список заборонених терористичних організацій з метою актуалізації. В рамках цього процесу прийнято рішення про виключення з нього руху "Талібан", - розповів Смадіяров.

Представник відомства також зазначив, що за резолюціями Ради Безпеки ООН рух "Талібан" не включений до списків заборонених організацій, тому було прийнято рішення щодо його виключення з переліку. Смадіяров також заявив, що уряд Казахстану буде підтримувати політичні контакти з членами руху відповідно до рішень Генеральної Асамблеї ООН.

Раніше стало відомо, що "Талібан" звернувся до Ірану з проханням про доступ до Ізраїлю. Радикали висловили свою підтримку терористам ХАМАС і виразили бажання допомогти "підкорити Єрусалим". Зазначається, що таліби намагаються отримати дозвіл на завоювання Єрусалиму, якщо Іран, Йорданія і Ірак підтримають їхні війська.

Нагадаємо, що "Талібан" уклала попередню угоду з Росією щодо постачання бензину, дизельного палива, газу та пшениці до Афганістану.