Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі: причина

У Мілані можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Це рішення має на меті збереження спокою у деяких найжвавіших районах міста. Згідно з новим законопроєктом, заклади не зможуть подавати їжу та напої на вулицях між 12:30 та 6:00 будніми днями та між 1:30 та 6:00 вихідними.

Проте ця ініціатива викликала критику представників місцевої комерції та громадськості, які стверджують, що заборона суперечить італійській культурі.

Генеральний секретар асоціації роздрібних торговців Confcommercio, Марко Барб'єрі, вважає, що рішення порушує "здоровий глузд" і обмежує сімейні прогулянки, які часто включають пізній візит до джелатерії.

Експерти зазначають, що законопроєкт буде прийнятий з поправками. Мешканці мають можливість подати свої зауваження до нової пропозиції наступного тижня, після чого буде визначено долю нічного продажу морозива в місті.

Також, ввезення твердої пшениці з Росії до Італії за рік зросло на 1164%. Членам Європарламенту від партії "Оновлюючи Європу" звернулися до Єврокомісії з проханням вивчити цю ситуацію, оскільки Росія стала найбільшим постачальником пшениці до країни, незважаючи на санкції.