Волинські рибоохоронці показали, що роблять із вилученим у браконьєрів уловом (фото)

Волинський рибоохоронний патруль розділяє конфісковану рибу на благодійність

Волинський рибоохоронний патруль опублікував фото-звіт у своєму Facebook про те, що вони не використовують конфісковану рибу для себе або для продажу на базарі, а віддають її на благодійність.

8,3 кг водних біоресурсів були віддані Луцькому зоопарку 2 квітня, де ця риба буде використана як корм для тварин.

Вилучені у порушників водні біоресурси зберігаються на складі Управління. Відповідно до рішень районних судів про конфіскацію водних біоресурсів, комісією приймається рішення щодо безоплатної передачі риби на корм тваринам у вигляді благодійної допомоги. У даному випадку риба передається комунальному підприємству Луцький зоопарк.

Залишається невідомим, як така велика кількість їжі розподіляється між всіма тваринами зоопарку, які люблять рибу.

Починаючи з 1 квітня 2024 року, в Україні запроваджена щорічна весняно-літня заборона на полювання на рибу під час нересту. Порушникам загрожують санкції від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих збитків рибному господарству.

За полювання на рибу під час нересту передбачено штраф від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі до трьох років з конфіскацією рибальського спорядження та всієї здобутої риби.

В уряді розглядають можливість збільшення штрафів за незаконне рибальство, що допоможе поповнити державний бюджет та зберегти рибний ресурс. Відповідний проєкт закону вже зареєстровано на сайті Верховної Ради.

З 19 жовтня 2023 року в Україні функціонує Єдина державна електронна система управління рибним господарством (еРиба).