Ворог намагається вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра – Генштаб

Триває 668-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Сьогодні, 23 грудня, Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про продовження агресії РФ проти нашої держави. Кількість ворожих обстрілів і атак зросла. Загалом, противник скоїв 11 ракетних та 14 авіаційних ударів, а також 21 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок терористичних атак є поранені серед цивільного населення, а також значні пошкодження приватних будинків та інфраструктури. Противник активно використовує тактику терору та оперативно-тактичну авіацію, а також квадрокоптери FPV та бронетехніку. Цей стан речей створює складну обстановку на сході та півдні України.

Ситуація на оперативних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках поки що немає ознак формування наступальних угруповань противника. Російські підрозділи Білорусі виконують завдання у прикордонних районах. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність, вчиняти обстріли та нарощувати мінно-вибухові загородження. Артилерійські й мінометні обстріли противника накладаються на більше 20 населених пунктів в різних областях. На Куп'янському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника та не дали йому перейти українське укріплення.

В зоні на Донбасі намагаються прорвати оборону наших військ. Але завдяки відпору та ефективній реакції ЗСУ, противник зазнав значних втрат та мав безуспішні спроби рухатись вперед. Силами оборони вдалося відбити 15 штурмових атак противника. Також, авіація ЗСУ та ракетні війська завдали ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Ситуація на Кримсько-материковому напрямку

У тимчасово окупованому Криму, російські війська активно накопичують військову техніку і особовий склад. Це є загрозою для безпеки України, оскільки противник намагається живити свої підрозділи на материковій частині. Тому наші військові продовжують тримати оборону і відповідати на будь-які атаки.