Ворог рахує втрати: повідомили останні новини з передової

Наразі триває 613-та доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. Ворог не дотримується законів та норм ведення війни, використовує терористичні тактики і наносить ракетні та авіаційні удари, обстрілюючи як військові, так і громадські об'єкти нашої країни.

За останню добу відбулося близько 70 бойових зіткнень, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Ракетні війська нанесли удари по району зосередження противника, пошкодивши особовий склад, озброєння та техніку, а також артилерійську зброю Противника.

За даними Генштабу, минулої доби авіація Сил оборони України здійснила п'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також за допомогою протиповітряної оборони було знищено три крилаті ракети наземного базування "Іскандер-К".

На напрямку Бахмуту українські військові відбили атаки противника біля Хромового (Донецька область). Також ворог безуспішно намагався відновити свої позиції в Кліщіївці та Андріївці. Сили оборони відбили більше 10 атак ворога. Українські війська продовжують штурмувати південніше Бахмуту (Донецька область), наносять ворогу втрати в живій силі та техніці, і закріплюються на досягнутих позиціях.

На Авдіївському напрямку агресор не припиняє спроби оточити Авдіївку, проте наші сили стійко утримують оборону і завдають значних втрат окупантам. В районах Кераміка, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного (Донецька область) було відбито більше 15 атак ворога.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник залишає військові сили в прикордонних районах і активно займається диверсійною діяльністю, щоб не допустити переміщення наших військ на небезпечні напрямки. Ворог збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.