За добу відбулося понад 60 боїв: на двох напрямках найгарячіше

Вже 678-та доба триває повномасштабна війна Росії проти України. Учора відбулися 64 бойові зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 2 січня.

Оперативна обстановка на напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військовий контингент неподалік від кордону та активно проводить диверсійну діяльність для запобігання переміщенню наших військ на небезпечні напрямки. Він також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили сім атак неподалік від Синьківки та східніше Петропавлівки в Харківській області, де ворогу не вдалося прорвати нашу оборону.

На Лиманському напрямку окупанти не здійснювали наступальних дій.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили десять атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку наші захисники продовжують стримувати ворога, який намагається оточити Авдіївку. Наші воїни міцно тримають оборону і завдають значних втрат ворогові. Протягом минулої доби вони відбили чотири атаки противника біля Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 19 атак в районах Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар'їнському та Шахтарському напрямках окупанти не переходили до наступальних дій.

На Запорізькому напрямку сили оборони відбили три атаки противника неподалік Роботиного в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку наші воїни продовжують розширювати плацдарм. Незважаючи на значні втрати, ворог не здійснює наступальних дій для вибивання наших підрозділів з їх позицій. Протягом минулої доби було зафіксовано 19 неуспішних штурмів противником.

Успішні удари ЗСУ по ворогу

Сили оборони України продовжують активні дії з завдання ворогу втрат у важливих укритих пунктах та техніці і виснаження його вздовж усієї лінії фронту.

Протягом минулої доби наша авіація нанесла удари по 13 районах сконцентрованості особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по району сконцентрованості особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також знищили шість артилерійських систем, три засоби протиповітряної оборони та пункт управління противника.

Як повідомлялося, уночі 2 січня російські окупанти влаштували атаку за допомогою 35 ударних безпілотників типу Shahed-136/131.

За аналітичними даними, українські війська продовжують вести позиційні бої на декількох напрямках, зокрема Збройні Сили України продовжують продвинутися ближче до Куп'янська.