За тиждень енергетики ДТЕК повернули світло після обстрілів для 120 тис. домогосподарств

Енергетики ДТЕК повернули світло 120 тисячам родин

Протягом тижня з 18 по 24 грудня енергетики ДТЕК відновили електропостачання для 120 тисяч родин, які залишилися без світла через обстріли у Донецькій, Одеській та Дніпропетровській областях. Про це повідомили у ДТЕК.

На Донеччині, де тривають важкі бої, було відновлено світло для 103 тисяч родин у 211 населених пунктах. У Дніпропетровщині також було відновлено електроенергію для 12,1 тисячі родин, які протягом тижня були знеструмлені через обстріли. На Одещині також були пошкодження мереж через ворожі атаки.

Зокрема, через обстріл минулого тижня майже 4 тисячі родин залишилися без світла, але енергетики ДТЕК оперативно відновили електропостачання протягом декількох годин.

«Енергетики ДТЕК Мережі попри обстріли та складну ситуацію продовжують відновлювати електромережі за дозволом Збройних сил України та ДСНС. З 24 лютого 2022 вдалося повернути світло вже 9,8 млн родин у Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві. В деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повертали світло вже десятки разів і продовжимо це робити знову й знову», – зазначає генеральний директор ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.

Нагадаємо, у суботу, 23 листопада, окупанти атакували теплоелектростанцію ДТЕК, і п'ятеро енергетиків зазнали важких поранень.