Загибла на Херсонщині та 528 снарядів по Луганщині: яка ситуація по регіонах

Протягом минулої доби в Україні зафіксовано обстріли з боку російських окупантів. На Херсонщині внаслідок обстрілу загинула жінка. Загалом, ситуація в регіонах напружена.

Хмельниччина

Протягом ночі з ППО ЗСУ було знешкоджено безпілотний літальний апарат типу "Shahed". Це не супроводжувалося переможеними та руйнуваннями.

Чернігівщина

Протягом доби ворог здійснив 5 обстрілів (68 вибухів). Вражаючи мінометами, він обстрілював Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Немає відомостей про втрати серед місцевого населення або пошкодження цивільних споруд. Інформація уточнюється.

Сумщина

Уночі, росіяни здійснили мінометний обстріл Краснопільської громади. Зафіксовано 5 вибухів. Ймовірно, без наслідків. Протягом минулого дня ворог здійснив 12 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 68 вибухів. Обстріли постраждали населені пункти Хотінська, Юнаківська, Миропільська, Білопільська, Путивльська, Есманська, Середино-Будська громади. Внаслідок мінометного обстрілу був пошкоджений приватний будинок.

Запорізька область

У 18 населених пунктах противник здійснив 176 обстрілів. Російські окупанти здійснили 6 обстрілів РСЗВ у Гуляйполі та Роботиному. Також було 28 атак безпілотниками в Гуляйполі, Залізничному, Новодарівці, Новоандріївці, Малинівці, Роботиному, Чарівному, Малій Токмачці та Кам'янському.

Артилерійські обстріли сталися у Оріхові, Левадному, Білогір'ї, Новоданилівці, Лугівському, Преображенці, Гуляйполі, П'ятихатках, Кам'янському та інших містах і селах. Була також інформація про пошкодження житлових будинків та інфраструктури. Жителі не постраждали.

Дніпропетровщина

Учора вдень ворог здійснив обстріл Нікопольського району за допомогою дрона. Потім було дванадцять нападів артилерією в Червоногригорівській та Покровській сільських громадах. Наших захисників за допомогою "Shahed" знищено п'ять разів - у Синельниківському та Дніпровському районах та ще один у Павлоградському. У останньому випадку пошкодила господарська будівля та навантажувач зерна. У Дніпровському районі обломки впали на територію закритого підприємства, виявилася пожежа. Без постраждалих.

Харківщина

Ворог зазнав багатьох обстрілів у більш ніж 20 населених пунктах Харківщини, зокрема, Ветеринарного Харківського району; Гатища, Бударок Чугуївського району; Гур'їва Козачка Богодухівського району; Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Берестове Тополя Куп'янського району. Військові авіаційні удари сталися у Синьківці, Петропавлівці та Кислівці. Потерпілих немає.

Луганщина

Ворог здійснив обстріл Невського, було 15 вибухів на території села. Жертв немає. Біля Стельмахівки противник намагався прорватися, але був змушений відступити на попередні позиції. Російська авіація нанесла удар по Новоєгорівці та Серебрянському лісу. За добу було 140 обстрілів (528 снарядів).

Донеччина

Ворог здійснив обстріл п'яти населених пунктів: Курахове, Жовтневе, Очеретине, Нью-Йорк, Новоселівка Перша. Постраждало 18 житлових будинків (з них 3 – багатоквартирні), електропередачі, дитячий садок. За добу на Донеччині було троє поранених.

Миколаївщина

Використовуючи протиповітряну оборону, вдалося знищити російський БпЛА "Shahed-131/136". Раніше був обстріл м. Очаків, внаслідок чого були пошкоджені житлові будинки та лінія електропередач. У акваторії Очаківської громади також були обстріли. В акваторії Куцурубської громади були артилерійські удари. Постраждалих немає.

Одещина

Вночі противник атакував Одеську область. Спочатку був ракетний удар по Чорноморську, але він був знешкоджений протиповітряною обороною. Потім противник атакував ворожими безпілотниками "Shahed-136/131". В результаті, вдалося знищити 17 дронів. Уламки збитих БпЛА пошкодили технічні приміщення Одеси та будівлі у Роздільнянському районі. Внаслідок пожежі постраждалий будинок і склади були швидко загасили. Люди не постраждали.

Херсонщина

Протягом доби на Херсонщині противник здійснив 71 обстріл (288 снарядів). З цього числа 4 артилерійські обстріли були в напрямку м. Херсон (16 снарядів). Ворог також цілився в 27 населених пунктів області та заводу у Херсоні. На жаль, внаслідок обстрілу в селі Бобровий Кут одна особа отримала серйозні травми. У Білозерці також є постраждала жінка, у неї наявні травми. Потерпілим надали допомогу.

Чорнобаївка була сильно обстріляна ворожим вогнем. Внаслідок обстрілу загинула одна жінка, її знайшли в розруйнованій будівлі. Медики стверджують, що вона померла на місці. У вечірній час противник здійснив атаку за допомогою 6 безпілотниками в районі Раківки, Бериславського району. Інформації про постраждалих та пошкодження не надійшло. Тривають обстріли і наступного дня. Протягом доби на Херсонщині загинула одна людина, ще двоє поранено.

Нагадаємо, що