Загострення на Близькому Сході: Катар повідомив, коли настане тимчасове перемир'я в Газі

За посередництва Катару і США, у Ізраїлю і ХАМАСу укладено угоду про тимчасове перемир'я, яке має початися 24 листопада о 7 ранку. За цим планом, ХАМАС має звільнити 50 ізраїльських жінок і дітей, які були узяті у заручники, в обмін на затишшя в бойових діях на 4 дні. Також, в рамках угоди, Ізраїль зобов'язується звільнити 150 палестинських ув'язнених за терористичні злочини. Угода також передбачає надходження гуманітарної допомоги до Гази.

За домовленістю, у перший день угоди ХАМАС має звільнити першу групу з 13 ізраїльських заручників, а процес звільнення триватиме протягом дня. Крім того, був складений список імен цивільних осіб, яких планується звільнити. Ізраїльська сторона також отримала початковий список заручників і зараз перевіряє деталі.

ХАМАС заявив, що буде використовувати перерву у військових діях для пошуку ще більше жінок і дітей, яких тримають різні осередки. За кожних додаткових 10 звільнених заручників, угода передбачає ще один день затишшя. Ізраїль вважає, що є можливість знайти близько 30 ізраїльських матерів і дітей, які утримуються ХАМАСом.

Після набуття угоди чинності, кожна група заручників, яку звільнятиме ХАМАС, буде передаватися Ізраїлю через прикордонні пункти у Газі. Усі ці кроки мають сприяти досягненню миру в регіоні та поліпшення гуманітарної ситуації у Газі.