«Загроза традиційній сім'ї»: Ердоган розкритикував Євробачення

«Загроза традиційній сім'ї»: Ердоган розкритикував Євробачення

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган критикує пісенний конкурс Євробачення, звинувативши його у підтримці "нейтралізації статі" та загрозі традиційній сім'ї. Він називає учасників конкурсу "троянськими конями соціальної корупції" і вказує на те, що Туреччина не брала участі у конкурсі вже 12 років. Ймовірно, Ердоган має на увазі швейцарського співака Nemo, який переміг на Євробаченні цього року. Він став першим переможцем, який не відноситься до жодної статі.

"На таких заходах неможливо зустріти нормальну людину. Ми правильно вирішили утримати Туреччину від цього ганебного конкурсу протягом останніх 12 років", - каже Ердоган.

Турецький президент також називає зниження народжуваності в країні "екзистенційною загрозою" і "катастрофою". За даними державного статистичного інституту Туреччини, народжуваність минулого року знизилась до 1,51 дитини на жінку. Ердоган давно закликає сім'ї мати не менше трьох дітей.

Україна посіла третє місце на Євробаченні-2024. Нагадаємо, що українська делегація на конкурсі вбралася у футболки з написами на підтримку українських військовополонених. Вони закликали світ змусити Росію до обміну полоненими за принципом "всіх на всіх".

Читайте також:

  • Питання, яке поставило Євробачення: як говорити про небінарних осіб українською?
  • Євробачення - 2024: тримаймося! Післямова до головного музичного конкурсу
  • Переможці Євробачення-2024 розбили кришталевий трофей об сцену (відео)

Читайте також: