РФ маніпулює переговорами: хоче підірвати міжнародну підтримку України – ISW

Китай і Туреччина створюють власні переговорні платформи про ситуацію в Україні

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін і Спеціальний представник Китаю з питань Євразії Лі Ху зустрілися в Москві, щоб обговорити бажання Китаю сприяти мирним переговорам між Росією і Україною. Вони зазначили, що "неможливо" обговорювати врегулювання в Україні без участі Росії і без "врахування інтересів (Росії) у сфері безпеки".

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан на Анталійському дипломатичному форумі заявив, що Туреччина сподівається, що переговори про припинення вогню в Україні "розпочнуться найближчим часом", і що "обидві сторони досягли межі" того, чого вони можуть досягти військовими засобами. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також заявив про готовність надати майданчик для переговорів.

У звіті вказується, що Росія продовжує звинувачувати Україну і Захід у відсутності мирних переговорів, незважаючи на те, що сама Росія не зацікавлена в добросовісних мирних переговорах з Україною. Аналітики вважають, що ці заяви Росії є спробою імітувати зацікавленість, щоб викликати упереджувальні поступки Заходу щодо українського суверенітету і покласти відповідальність про переговори на Україну і Захід.

Джерело: Українська правда