Закарпаття та Львівщину накрила потужна негода (фото)

Зараз у Львівській області через пориви вітру і налипання мокрого снігу без електропостачання залишилося 70 населених пунктів, з них 25 повністю та 45 частково. Про це повідомив глава Львівської ОВА Максим Козицький. Фото наслідків негоди опублікувало ДСНС.

Найбільше постраждали Сколівський, Камʼянка-Бузький та Городоцький напрямки.

Рух вантажівок навіть зупиняли на ділянках доріг М-06 Київ–Чоп (від села Козьова до Івашківського перевалу) та Н-13 Львів–Самбір–Ужгород (від Старого Самбора до Ужоцького перевалу на Закарпатті). Проте пізніше рух було відновлено.

У ніч на 22 грудня на Закарпатті пройшла негода. Через різке погіршення погодних умов, зокрема випадання мокрого снігу та снігу, дерева падали на дороги. Працівники ДСНС Закарпаття повідомили, що рятувальники 13 разів виїжджали, щоб видалити 50 повалених дерев, що перешкоджали руху транспорту. Йдеться про Мукачівський, Хустський і Тячівський райони.

Біля села Лецовиця на Мукачівщині рятувальники буксирували автомобіль, який через снігопад знесло в кювет.

Продовжуються роботи з ліквідації наслідків негоди.

У західних областях оголошено штормове попередження.

Прогноз погоди

На території Львівської області 22 грудня прогнозують пориви вітру до 22 метрів за секунду. На півдні області очікують значний мокрий сніг з налипанням, а деяде – хуртовини. На дорогах можлива ожеледиця.

Крім того, на Закарпатті та в Карпатах передбачаються значні опади, а на високогір'ї Карпат – сильний сніг, пориви вітру до 25–30 метрів за секунду й хуртовини.