Закон про мобілізацію. Що має зробити влада

Посилення роботи над законопроектом про мобілізацію

На наступному тижні профільний парламентський комітет починає роботу над законопроектом про мобілізацію. Подейкують, що представники Міноборони і Генштабу також візьмуть участь у цій роботі. Можливо, Головнокомандувач Збройних Сил також долучиться до обговорень. Я б радив також долучити до роботи міністра фінансів або його заступників, щоб вони надали фінансове обґрунтування цьому законопроекту.

Зараз важливо перевести роботу над законопроектом у конструктивне русло. Закон про мобілізацію має бути ухвалений і враховувати потреби добровольців та їх родин.

Законопроект має багато обмежень і покарань. Пропозиція посилити мотивуючі норми в цьому законопроекті є правильною. На мою думку, для добровольців має бути надано соціальні пільги.

Важливо розробити конкретні умови щодо тривалості мобілізації. Це стосується не тільки тих, хто мобілізується на фронті, але і тих, хто добровільно пішов захищати Україну. Норми закону повинні бути конкретизовані, щоб уникнути зловживань.

Зараз важливо пропонувати конкретні пропозиції щодо норм, які викликають зауваження. Цей законопроект повинен стати результатом спільної роботи народних депутатів, урядовців і військових.