Законодавче регулювання віртуальних активів: експертка пояснила, які є плюси

Віртуальні активи в Україні: переваги законодавчого регулювання

Законодавче регулювання віртуальних активів в Україні має безліч переваг, таких як збільшення безпеки інвесторів, розвиток нових ринкових сегментів та стимулювання інновацій. Про це заявила Олена Сосєдка, співзасновниця фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions.

Комісії з цінних паперів та бірж США ухвалила історичне рішення вперше схваливши 11 спотових біткоїн-ETF на національних біржах.

Олена Сосєдка також наголосила на тому, що регулювання віртуальних активів сприятиме збільшенню податкових надходжень. Проте, це не єдиний плюс. Воно також забезпечить безпеку інвесторів, запобігатиме відмиванню грошей та фінансуванню тероризму, стимулюватиме інновації та технологічний розвиток, зміцнить репутацію країни та розвиток нових ринкових сегментів.

Законопроект "Про віртуальні активи" був ухвалений Верховною Радою, проте президент ветував його. Тепер у парламенті зареєстровано новий законопроект щодо регулювання обороту віртуальних активів, який передбачає оподаткування доходів від крипторинку за ставкою 18% і військовим збором у розмірі 1,5%. Також запропоновано встановити 18% податок на доходи фізичних осіб, який буде введений поступово.