Заміна Столтенберга. Стало відомо ім'я нового претендента на посаду очільника НАТО

Міністр закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш висловив своє бажання взяти участь у виборах на посаду генерального секретаря НАТО в 2024 році, коли нинішній генсек Єнс Столтенберг піде у відставку. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами Каріньша, він готовий приєднатися до конкурсу на посаду генерального секретаря, якщо Латвія вирішить балотуватися. Він намірений зробити свій внесок у розвиток альянсу, використовуючи свій досвід роботи прем'єр-міністром Латвії, а також своє розуміння російської загрози та підтримку України.

Також, крім Каріньша, інтерес до обрання на посаду генсека вже висловили в. о. прем'єр-міністра Нідерландів Марк Рютте та чинна прем'єрка Естонії Кая Каллас.

Попередньо було оголошено, що Єнс Столтенберг залишиться на посаді генерального секретаря до осені 2024 року. Він зазначив, що пишається тим, що його перебування на посаді було продовжене до 1 жовтня 2024 року.

Враховуючи складну ситуацію на Донбасі і агресію з боку Росії, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників посилити підтримку України. Він наголосив, що важливо підтримати суверенітет України і що це в інтересах НАТО та європейських союзників.