Заморозки й небезпечні пориви вітру: оновили прогноз на понеділок

9 жовтня в Україні очікується змінлива хмарність, але є прогнози про дощі з мокрим снігом у Карпатах.

Ночі були вже досить холодними, і на поверхні ґрунту виявлені перші заморозки, як повідомили в Укргідрометцентрі. Вчора ввечері дощі пройшли на півдні країни, а вже сьогодні вони очікуються на Закарпатті та Прикарпатті протягом дня.

У інших регіонах буде сухо. Вітер буде дмухати з північно-західного напрямку зі швидкістю 7-12 м/с. Вдень на всій території країни, крім західних областей, пориви вітру досягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря протягом дня коливатиметься в межах +11...16°C. У Карпатах заморозки будуть не лише на поверхні ґрунту, але й у повітрі.

Будь ласка, підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR.

Сьогодні на Київщині очікується хмарна погода без опадів. Вітер матиме північно-західний напрямок і швидкість до 7-12 м/с, а також можливі пориви до 15-20 м/с. Оголошено жовтий рівень небезпеки. Удень температура підніметься до +6...11°C.

Стовпчики термометрів у столиці покажуть +8...10°C.

Жовтень в Україні буде помірно теплим з невеликою кількістю опадів. На початку місяця температура трохи знизиться, а в другій декаді стане ще холодніше. У третій декаді місяця ймовірність опадів збільшиться, але температура трохи підвищиться.