Заступник голови Нацполіції зв'язаний з російським криміналом, а його дружина має паспорт агресора - Bihus

Заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек користується майном та автомобілем родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування.

Дружина Тишлека Олександра Балакай має російський паспорт, який залишився дійсним до літа 2023 року, навіть після російського вторгнення. Це виявилося під час розслідування Bihus.Info.

Родина дружини переїхала на Ростовщину в нульових роках і отримала російське громадянство.

На тещу Тишлека була придбана двокімнатна квартира в Києві в ЖК "Новопечерські Липки". Після придбання квартири теща передала довіреність на дочку, щоб дочка мала право розпоряджатися цією власністю. Теща повернулася до Росії.

Щонайменше рік Тишлек безкоштовно проживав у квартирі площею 140 кв.м. в елітному ЖК "Французький квартал" у центрі міста. Ця квартира належала Юрію Голику, відомому як ідеолог проекту "Велике будівництво". Із квартири Голика Тишлек вже виселився.

У вересні-жовтні цього року було помічено Тишлека в одному з елітних котеджних містечок під Києвом.

Тишлек має досвід роботи в системі МВС та Нацполіції протягом усього свого життя. Весною 2023 року йому було призначено заступником керівника Нацполіції. Раніше він очолював Департамент стратегічних розслідувань Нацполу в столиці, а також керував Департаментом захисту економіки у Дніпрі та Житомирі.

Державне бюро розслідувань вручило ще одну підозру керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергію Лацюку.

Цей посадовець, який у липні побив свого підлеглого, також не задекларував статки на 46 млн грн.

За даними слідства, воєнком брав участь у побитті, оскільки його підлеглий солдат планував повідомити про його порушення під час служби.