З'явилися подробиці смертельної ДТП біля Венеції, де були українці

Унаслідок аварії в Местре поблизу італійської Венеції загинула 21 людина, зокрема двоє дітей.

П'ять із 15 поранених перебувають у важкому стані, пише ANSA. Серед загиблих - п'ятеро українців. Також двоє громадян України отримали поранення. У посольстві Києва в Римі підтвердили наявність українських потерпілих у трагедії.

"Так, згідно з наявною у нас інформацією, були знайдені документи громадян України", - повідомили італійському ЗМІ джерела в посольстві, додавши, що наразі не мають додаткової інформації.

Серед вже ідентифікованих жертв ДТП автобуса також німець і водій транспортного засобу - італієць. Водій, що загинув, був родом із Тревізо. Це 40-річний Альберто Ріццотто.

Префект Венеції Мікеле Ді Барі повідомив, що у катастрофі вижили 18 пасажирів, які отримали поранення. Вони знаходяться в різних лікарнях у Венето.

Причини аварії ще з'ясовують: це могла бути хвороба водія або неправильний маневр на місці ремонту шляхопроводу. Дорожня поліція проводить слідчі дії. Встановлюється траєкторія падіння та стан дорожнього покриття. Слідів гальмування на асфальті не видно.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Серед постраждалих є неповнолітні: одну дитину доправили до лікарні повітряним транспортом. 4-річна дівчинка з України із серйозними опіками була доставлена ​​в реанімацію до Падуї. Серед тяжко постраждалих - 50-річна жінка з сильними опіками та травмами різних частин тіла, вона також громадянка України.

Окрім громадян України та Німеччини, на борту автобуса також були громадяни Франції та Хорватії.

"Автобус їхав естакадою сполучної дороги, яка веде від Местре до Маргери та автомагістралі А4. Він розбився, впавши з мосту й пролетівши приблизно 15 м вниз. Пізніше він спалахнув. Деякі з перших знайдених жертв, очевидно, згоріли живцем", - пише видання.

Робітники фабрики, які працювали неподалік місця аварії, врятували з місця події маленьку дівчинку та її песика. Їх передали медикам. Щоб підтримати місцевих лікарів, приїхали представники педіатрії, кардіохірургії, неврології та загальної хірургії. Візити родичів у приймальні лікарні поки що дуже обмежені.

Автобус піднімуть з місця аварії після того, як охолонуть його батареї. Рятувальники розповіли, що жертв під ним не залишилося.

Тіла загиблих перенесли в місця трагедії після відспівування священником.

Ввечері 3 жовтня недалеко від Венеції автобус пролетів 10 м через шляхопровід, упав на залізничну колію і загорівся. П'ятеро загиблих були громадянами України. Також відомо, що серед поранених двоє українців.