Збірна України U18 з хокею стартувала на юнацькому чемпіонаті з перемоги

Збірна України U18 розпочала свою участь у чемпіонаті світу-2024 з хокею з перемоги, перемігши на першому турі збірну Японії. 

Україна проводить другий сезон поспіль у дивізіоні IA. Вона змагається з п'ятьма іншими збірними за путівку до елітного дивізіону. Лише одна команда отримає підвищення в класі після п'яти турів і стане переможцем групи.

Хід матчу

Україна перевершила японців за числом ударів по воротах – 13:8. Однак на першу перерву команди пішли за нічийного рахунку – 0:0.

Українці забили перший гол на восьмій хвилині другого періоду. Олексій Євтєхов став автором гола, а Михайло Гапоненко і Данило Шульга асистували йому. Через п'ять хвилин Гапоненко забив другий гол.

Завдяки голу, забитому Японією на останніх хвилинах гри після помилки українців, рахунок став 3:1 на користь України. Гавриїл Сімчук забив четвертий гол в порожні ворота Японії.

Після цієї перемоги з різницею у трої шайби Україна посідає друге місце у турнірній таблиці чемпіонату. Вона випереджається лише Угорщиною за додатковими показниками.

Турнірна таблиця

  • Угорщина – 3 очки (1 матч), 4:1 (різниця голів)
  • Україна – 3 (1), 4:1
  • Німеччина – 3 (1), 3:2
  • Австрія – 0 (1), 2:3
  • Японія – 0 (1), 1:4
  • Данія – 0 (1), 1:4

У наступному матчі чемпіонату українська команда зустрінеться з Данією у понеділок, 15 квітня.

Нагадаємо, що «Сокіл» став чемпіоном України з хокею серед чоловіків вже вп'ятнадцяте. В останньому матчі кияни перемогли «Кременчук» з рахунком 3:2.