Зеленська дорікнула Кличку через критику на адресу президента

У першої леді України Олени Зеленської є порада для мера Києва Віталія Кличка - займатися своєю справою замість критикувати президента. За її словами, така критика може негативно вплинути на моральний настрій українців. Цю думку вона висловила в інтерв'ю ВВС.

Олена Зеленська коментувала заяву Кличка, який висловив думку про те, що український президент "ризикує стати автократом".

На думку першої леді, у Кличка "є дуже багато обов'язків, яким треба приділити увагу", і "кожен повинен займатися своєю справою".

"Я б насправді порадила всім, хто висловлюється (на адресу Володимира Зеленського - "Главком"), також задуматися про наслідки цього для морального духу українців в першу чергу", - підкреслила дружина українського лідера.

Нагадаємо, що 2 грудня Кличко в коментарі для Der Spiegel заявив, що Україна рухається до авторитаризму, оскільки у країні є тільки один незалежний інститут. Він зазначив, що "у якийсь момент ми перестанемо відрізнятися від Росії, де все залежить від примхи однієї людини".

Крім того, Кличко в інтерв'ю для 20 Minuten сказав, що він "не здивований падінням популярності Зеленського" і глава держави "заплатить за помилки, які він зробив".