Зеленський назвав історичне досягнення і звернувся до мешканців Криму

Україна може перемогти в Чорноморському регіоні – таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні. За його словами, російський флот вже тікає з Криму, і це є історичним досягненням для України в даному регіоні. Незважаючи на це, президент підкреслив, що це не матиме особливого значення для окупантів.

Зеленський також звернувся до людей, які проживають в Криму, Севастополі та окупованих районах півдня і сходу України. Він запевнив, що російська присутність на українській землі є тимчасовою, і що Україна зробить все можливе, щоб звільнити свою територію та своїх громадян від окупантів.

Український президент також згадав саміт Кримської платформи, у якому прийняло участь понад 70 делегацій з різних країн. За його словами, демократичний світ надалі підтримуватиме Україну і її захист. Зеленський також підкреслив важливість тактики України щодо Чорноморського регіону та Криму.

Також він згадав кілька важливих успіхів у боротьбі з окупантами – в ракетному ударі у Севастополі були знищені десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону". Катер окупантів "Тунець" було знищено в Чорному морі, а корабель "Павел Державин" пошкоджений поблизу Севастополя.