Зеленський назвав найголовніший політичний результат року для України

Україна домовилася з партнерами щодо спільного виробництва зброї

Президент України Володимир Зеленський заявив, що одним із найбільших досягнень для країни є домовленість щодо спільного виробництва зброї з партнерами, зокрема, з Сполученими Штатами. За словами Зеленського, український оборонно-промисловий комплекс стає все більш продуктивним і потрібним у військовому протистоянні. Вже зараз близько 300 тисяч людей працюють у оборонному комплексі, що є одним з найбільших досягнень держави за останні роки. Приватний бізнес також активно залучений у цю сферу, в роботі є чотири з п'яти компаній. Зеленський також додав, що державні підприємства, які раніше не працювали, розпочали виробництво нових видів озброєння.

«Загалом у нашому оборонному комплексі вже зараз працюють близько 300 тисяч людей, і це одне з найбільших досягнень нашої держави за кілька років. Український оборонно-промисловий комплекс не просто відновлюється – він стає таким продуктивним, який і потрібен для сучасної, технологічної війни. Багато приватних ініціатив уже в роботі: чотири з п’яти компаній у нашому ОПК – це приватний бізнес. Багато державних підприємств, які десятиліттями не працювали, тепер розгорнули своє виробництво, зокрема й нових видів озброєння», – сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що провів нараду з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименко стосовно російського удару, який стався в Херсоні. За його словами, у результаті удару загинув один працівник поліції, а ще чотири людини отримали травми. Усі необхідні медичні послуги були надані постраждалим.

«Доповідь щодо російського удару по Херсону вчора: на жаль, один працівник поліції загинув – лейтенант Ігор Місюня, Кіровоградське ГУНП. Мої співчуття рідним і близьким... Чотири людини постраждали, із них двоє - хлопці-поліцейські, усім надано необхідну допомогу», – повідомив Зеленський

За словами Зеленського, в даний момент всі служби займаються відновленням енергозабезпечення Херсона, який постраждав в результаті удару. Вчора 70% міста залишилися без електрики, а критична інфраструктура була підключена до генераторів. Постачання газу вже відновлено.

Раніше президент заявив, що метою України є зробити державу настільки сильною та ефективною, щоб Росія відчула нашу відповідь на кожен її удар.