Зеленський прибув на Запоріжжя, щоб провести оперативну нараду (відео)

Президент України Володимир Зеленський сьогодні відвідав Запоріжжя у рамках робочої поїздки. Про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

У Запоріжжі пройшли дві важливі наради, про що заявив сам президент. Одна з них була оперативною, на якій були присутні військові та генерали, відповідальні за оборону в цьому регіоні. Друга нарада стосувалась загальнодержавних питань щодо фортифікації.

За словами президента, важливо посилити будівництво споруд по всіх основних напрямках, зокрема в Авдіївці, Мар'їнці та інших напрямках на Донеччині. Також потрібно приділити увагу Харківській області, зокрема напрямку Куп'янськ-Лиман, а також Сумській, Чернігівській, Київській, Рівненській та Волинській областям. Херсонська область також є одним з пріоритетних напрямків. Президент також надав посилання на телеграм-пост з більш детальною інформацією.

У рамках поїздки глава держави також заслухав звіти обласних влад, військових керівників та міністра оборони. Президент висловив вдячність всім, хто працює над будівництвом і виробництвом матеріалів для потреб оборони.

Окрему увагу приділили питанню будівництва укриттів у школах. Також були обговорені питання щодо співпраці з партнерами для посилення захисних ліній. Президент нагадав, що триває широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України, яка супроводжується порушенням законів та звичаїв війни, а також терористичними актами та обстрілами військових та мирних об'єктів.