Зеленський призначив нового командувача ССО

Президент України Володимир Зеленський замінив командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Новим командувачем став Сергій Лупанчук, як зазначено в указі №728/2023 на сайті Офісу президента.

Указ стверджує: "Призначити полковника Лупанчука Сергія Костянтиновича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України." Інформація про Сергія Лупанчука відсутня у відкритих джерелах.

Крім того, Володимир Зеленський також підписав указ про звільнення Віктора Хоренка з посади командувача ССО, як вказано в указі №727/2023.

Нехай зазначено: "Звільнити Хоренка Віктора Олександровича з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України."

Варто нагадати, що Російська Федерація продовжує часовий протяг широкомасштабної збройної агресії проти України, триває вже 618-а доба. Москва воліє ігнорувати міжнародні закони і норми ведення війни, використовуючи тактику терору та завдаючи ударів з реактивних систем залпового вогню, ракет та авіації не лише по військових цілях, а й по численних мирних об'єктах в Україні.