Зеленський розповів, чи готовий зустрітися з Путіним

Президент України заявив, що не має наміру переговорювати з Путіним чи російською стороною. Володимир Зеленський повідомив про це під час інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ.

За словами президента, Путіну нецікавий мир, він не бажає розв'язання проблеми, яке б задовольнило всі сторони. Зеленський висловив бажання припинити війну.

Президент заявив, що також не уявляє переговорів з Путіним щодо мешканців окупованих територій України. Він задаває питання, як він може домовлятися з убивцею та російською стороною щодо життя людей, які проживають в окупованих населених пунктах.

Володимир Зеленський зазначив, що Путін не бажає діалогу та припинення війни. Він стверджує, що для Путіна зупинити війну це просто два слова по телефону і відкликання військ. Президент зазначив, що Путін не зацікавлений у припиненні конфлікту.

Офіційна позиція Білого дому полягає в тому, що про початок переговорів з Росією має рішати сама Україна під керівництвом президента Зеленського, так повідомив представник Білого дому Джон Кірбі.

Раніше президент України заявив, що не планує сідати за стіл переговорів з Росією, і західні партнери не тиснуть на нього у цьому питанні.