Зеленський відвідав передові позиції українських військ в Авдіївці (відео)

Зеленський відвідав позиції в Авдіївці

Президент України Володимир Зеленський відвідав позиції 110-ї механізованої бригади в Авдіївці, яка є однією з найскладніших ділянок фронту. За словами Зеленського, Україна захищає не лише своїх жителів, але й усю державу в цій воєнній зоні. Він також зазначив, що це важко і болісно, але воїни на передовій втримують життя України.

«Україна тут захищає увесь наш народ, як і на всій лінії на передовій. Донеччина, Харківщина, Запоріжжя, Херсонщина, Лівий берег – це важко, це біль, це втрати. Це люди,які на собі тримають життя України», – наголосив Зеленський.

Під час візиту Президент також особисто подякував воїнам за службу, обговорив з командиром оборонну ситуацію та основні потреби. Зеленський відзначив найкращих воїнів державними нагородами та вручив Ігорю Тимощуку Золоту Зірку Героя України.

«Дякую всім, хто на передовій, за службу, за цей рік, який уся країна вистояла завдяки саме таким воїнам. Тим, хто захищає нашу державу попри все. Тим, хто щодня дає бойовий результат», – заявив Президент України.

Також повідомляється, що триває 674-та доба війни Росії проти України. За останню добу відбулися 53 бойові зіткнення. Українська протиповітряна оборона знищила 18 ударних БПЛА ворога, а українська авіація нанесла удари по 17 районах зосередження ворожого особового складу, озброєння та техніки.

Загибель українських військових

При цьому слід зазначити, що загинуло 108 українських військових поблизу Авдіївки. Генеральний штаб України відреагував на цю подію.

Читайте також: 

  • Битва за Авдіївку. Чому Кремль вчепився за це місто
  • Загибель 108 українських військових поблизу Авдіївки: Генштаб відреагував