Зеленський зробив різку заяву щодо війни після нових ракетних ударів Росії

Зеленський: Росія здійснила ракетний удар по Дніпру, відбулися атаки в різних регіонах України

Президент України Володимир Зеленський розповів про наслідки дня, зокрема про ракетний удар Росії по Дніпру, в результаті якого загинуло 7 людей. Також було зазначено, що атаки терористичної держави були проведені у Нікополі, Одеській, Донбасі, Миколаївській та Харківській областях.

Про це було оголошено вечірнім зверненням президента України 19 квітня, передає "Хвиля".

"Ракетні удари. Дніпро - прямо у центрі міста, в будинках, на вокзалі. Також сьогодні були атаки у Синельникове, Кривому Розі. Удари у Нікополі... Удари у Одеській області - знову по портах, експорту нашої їжі. Сьогодні також були обстріли та атаки на Донбасі, Миколаївщині та Харківщині... Багато людей постраждали. Усім, хто потребує, надається допомога. І я вдячний кожному, хто підтримує наших людей та прибирає наслідки російської агресії.

Зеленський підкреслив, що коли Україна звертається до своїх партнерів за ППО, яке вони мають на своїх складах і базах зберігання, але потрібне саме тут, для захисту життя - то ми говоримо про справжнє союзництво.

Президент звернувся до учасників спеціального засідання Ради Україна-НАТО з п'ятьма важливими пунктами, яке відбулося саме у Дніпрі. Це було засідання на рівні міністрів оборони країн Альянсу.

"У російських терористів вже, на жаль, було надто багато часу - роки цього війни, щоб знищувати українське життя. Цей рік уже не може бути просто для подальших обговорень", - зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що Україні потрібно ППО, а партнери можуть допомогти в цьому. Також потрібна артилерія, яка є в світі. Тільки велика кількість ППО та винищувачів зможуть відбити російську авіацію.

Нагадаємо, начальник ГУР Кирило Буданов розповів, як вдалося збити російський бомбардувальник Ту-22.