ЗМІ повідомили, коли Україна зможе знову перейти від оборони до наступу

Україна отримає винищувачі F-16 від Норвегії

Україна отримає винищувачі F-16 від Норвегії протягом наступних місяців, що дозволить ЗСУ перейти від оборони до наступу. Про це повідомляє німецьке видання Welt.

Зазначається, що від українського плацдарму на Херсонщині до Криму лише 60 кілометрів. Крим є одним з найпроблемніших регіонів Росії, але атаки Сил оборони України ускладнюють дії окупантів.

“За останні шість місяців Сили оборони України посилили атаки на Крим. Російський Чорноморський флот зазнав втрат, а Севастополь став безпечним. Основною причиною цього успіху, ймовірно, стало знищення ворожих радарів та об'єктів ППО у Криму”, - повідомляє видання.

Зазначається, що останні атаки Сил оборони України свідчать про ненадійність російської системи ППО. Це може бути пов'язано з некомпетентністю армійського керівництва або недостатньо потужними системами ППО в Росії для Криму.

Раніше було повідомлено, що аеродром “Саки” в Криму, який був атакований ЗСУ, є командним центром та місцем для зберігання боєприпасів. Також було вказано, що українські льотчики атакували позиції РЛС та склад боєприпасів на аеродромі “Саки”.