Зрадник допоміг окупантам захопити газове підприємство

Спецслужба розкрила інший випадок співпраці з РФ, коли людина після захоплення частини Харківської області вирішила працювати на ворожу сторону. Правоохоронці виявили колишнього інженера управління магістральних газопроводів у Куп'янську. 20 жовтня прес-служба СБУ повідомила, що він очолював створене ворогом "газорозподільне підприємство".

На цій посаді фігурант примушував своїх підлеглих будувати фортифікаційні укріплення для окупантів і рити траншеї. Він також надавав російському командуванню інформацію про місця зберігання їхньої військової техніки та боєприпасів на території району. Було зафіксовано його участь у підготовці об'єктів окупаційних органів та військових груп РФ для опалювального сезону минулого року. Відомство повідомило про це.

Після звільнення міста Куп'янськ, чоловік намагався приховатися, але його було затримано співробітниками СБУ. Злочинець вже був проінформований про підозру, і нині обговорюється питання про його тримання під вартою.

Проводиться розслідування для з'ясування всіх деталей цього злочину. Якщо зловмисник визнається винним, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

Контррозвідка військових служб безпеки також розкрила ще один випадок співпраці з ГРУ на Київщині. Це був мобілізований боєць Національної гвардії, якого агресор залучив до співпраці через онлайн-гру.