ЗСУ атакували ворога з артилерії та авіації

Сьогодні відбулось 33 бойових зіткнення.

Ворог завдав п'ять ракетних та 38 авіаційних ударів, здійснив 19 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб у зведенні.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною", йдеться у повідомленні.

Авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Було два удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ атакували район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, зенітно-ракетний комплекс, 13 артилерійських засобів та станцію РЕБ противника.

Сили оборони України ведуть наступальну операцію на Мелітопольську напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни біля окупованого Токмака будують нові укріплення

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, веде обстріли з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 25 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Були авіаційні удари по Комісаровому, Петропавлівці, Іванівці, Піщаному, Сеньковому. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Синьківка, Табаївка, Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок

Був авіаційні поблизу Копанків Харківської області, Невського Луганської області, Спірного, Серебрянки Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення у районі Кліщіївки Донецької області. Були авіаудари поблизу Богданівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Авдіївки Донецької області. Українські війська відбили атаку ворога в районі південніше Тоненького Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли були у близько 10 населених пунктах.

Мар'їнський напрямок

Протягом доби Сили оборони успішно відбили понад 10 атак ворога в районі Мар'їнки Донецької області. Захисники також успішно відбили атаки ворога у районі Новомихайлівки Донецької області.

Шахтарському напрямку

Війська успішно відбили атаку противника у районі західніше Старомайорського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Вугледара, Великої Новосілки, Урожайного, Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах Роботиного та Вербового Запорізької області. Окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Новодарівки, Роботиного, Новоданилівки, Оріхова Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Противник завдав авіаційного удару біля Ольгівки Херсонської області. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Херсонської області.

Сили оборони України вже прорвали першу лінію оборони на Мелітопольському напрямку під селом Роботіно та вийшли на другу. Там же іде прорив між селами Вербове та Новопрокопівка в бік міста Токмак. До нього залишилось близько 15 кілометрів.

Звільнення Токмака перекриє до половини транспортних потоків із Росії до Криму. Звідти наші ракети зможуть долетіти і до автотраси вздовж узбережжя Азовського моря. Тим самим буде порушена логістика російських військ як на Кримському півострові, так і на лівобережжі Херсонської області.