ЗСУ контратакували в районі Авдіївки: аналіз ISW

Українські військові відбили атаку в районі Авдіївки та продовжують утримувати свої позиції на сході Дніпра в Херсонській області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Протидія російським військам

Українські сили контратакували біля Синьківки. Російські та українські війська борються на захід від Кремінної в районі Тернів та на південь від Кремінної, в районі Діброви та Серебрянського лісу.

Зображення з геолокацією, опубліковані 19 грудня, показують, що російські війська трохи просунулися на південний захід від Спірного (25 км на північний схід від Бахмута).

Міністерство оборони РФ повідомило, що українські сили атакували біля Пазено, за 15 км на північ від Бахмута.

Російські журналісти стверджували, що частини бригади "Север-V" нібито просунулися на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, а війська РФ на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Курдюмівки.

Російські та українські джерела повідомляли, що бої тривають на північно-західному та південно-західному фланзі Бахмута.

Російський військовий блогер стверджував, що сили РФ збільшують свої операції на північ від Кліщівки.

Російські сили атакували на північний захід, захід і південний захід від Авдіївки та біля промислової зони і коксохімічного заводу. Російський журналіст заявив, що українські сили контратакують навколо Авдіївки.

Російські та українські джерела повідомляли про триваючі бої біля Мар'їнки, Красногорівки, Новомихайлівки та Побєди.

Російські джерела стверджували, що українські сили атакували на захід і південний захід від міста Донецьк біля Мар'їнки та Новомихайлівки.

Повідомляється, що підрозділи 33-го мотострілецького полку РФ продовжують атакувати українські позиції на південний захід від Мар'їнки.

Кілька журналістів з РФ стверджували, що російські війська нібито просунулися до 1,5 кілометрів біля Роботиного та Новопрокопівки, але ISW не підтверджує ці заяви.

Деякі російські джерела стверджували, що активність українських сил в цьому секторі нібито зменшилась і що вони переважно перейшли до оборони.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки на захід від Вербового, на південь від Роботиного та на захід від Новопокровки.

Українські війська зберігають свою присутність на сході Дніпра в Херсонській області станом на 20 грудня, але не було підтверджених змін у лінії фронту в цьому районі.

Російські блогери стверджують, що українські війська перекидають обмежені сили в район Кринок і тримають оборонні позиції в будівлях під нападами російських безпілотників, артилерії та авіації на сходному березі.

Раніше повідомлялося, що російські та українські війська розпочали бойові дії на сході Дніпра в Херсонській області. Українські сили захищають свої позиції у Кринках, незважаючи на контратаки Росії.