ЗСУ мають частковий успіх біля Андріївки - Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Збройні сили України активно ведуть оборону на сході та півдні країни. Зокрема, українські війська проводять наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. У цей час, згідно з повідомленням Генерального штабу ЗСУ, війська зазнали часткового успіху на північно-схід від Андріївки Донецької області.

Українські війська поступово знищують ворожих солдат і звільняють тимчасово окуповані території, закріплюючись на досягнутих рубежах. За минулу добу відбулися 68 бойових зіткнень з ворогом. Загалом, ворожий бік здійснив вісім ракетних та 34 авіаційні удари, а також 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ці удари спрямовувалися як на позиції українських військ, так і на цивільні об'єкти. В результаті цих терористичних атак були зафіксовані загиблі та поранені серед цивільного населення, а також виявлені руйнування та пошкодження інфраструктури.

Населені пункти Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Одеської областей стали об'єктами авіаційних ударів, а понад 110 населених пунктів опинилися під артилерійським обстрілом. У той же час, у зоні відповідальності різних військових угруповань залишається стабільна ситуація, без суттєвих змін.

Загарбники намагаються ускладнити переміщення українських військ на північ від Бахмута. Нині, на цьому напрямку тривають запеклі бої. Про це повідомив представник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Російські сили докладають зусиль, щоб перешкодити українським військам підійти до рубежу і звільнити цей фланг.