ЗСУ оцінили, як надходження допомоги від США вплине на масовані атаки Росії

Повітряні сили ЗСУ не виключають масової атаки РФ на Україну

Повітряні сили Збройних Сил України не виключають можливості масової атаки з боку Росії в найближчому майбутньому, незалежно від посилення допомоги від союзників. Обстріл може статися ще до отримання допомоги. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час телемарафону.

«Звісно, що ворог підступний і ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій. В тому числі до масованої атаки до прибуття ще озброєння від наших міжнародних партнерів в тому числі. Тим більше, що про це заявляють ряд міжнародних організацій, зокрема ISW», – розповів він.

За словами Євлаша, складно передбачити періодичність атак, оскільки ворог постійно змінює свою тактику і намагається підшукати нові терміни та використовувати різні засоби.

«Намагається підшуковувати різні терміни, бити в різний час різними засобами. Тому наша задача зараз просто приготуватися і чекати, коли ми вже отримаємо посилення наших систем ППО і не тільки», – констатував Євлаш.

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що допомога від Сполучених Штатів Америки, яку схвалив Конгрес, буде розрахована до кінця поточного року.

Нагадаємо, президент США Джо Байден схвалив закон H.R. 815 про фінансування потреб національної безпеки, який містить понад $60 млрд на підтримку України. Також стало відомо, яке озброєння отримає Україна в новому пакеті військової допомоги від США.

Читайте також:

  • Чому не варто завищувати очікувань від допомоги США
  • Чи вплине допомога США на хід війни?