ЗСУ утримують позиції на лівому березі Херсонщини, попри тиск окупантів: аналіз ISW

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська продовжують утримувати свої позиції на східному березі Дніпра в Херсонській області, не зважаючи на тиск росіян. За останню добу ЗСУ змогли відбити 30 атак Росії, спрямованих на витіснення їх з цих позицій.

Бої на Куп'янському напрямку

За даними російських та українських джерел, 21 грудня найжвавіші бої відбувалися на Куп'янському напрямку, особливо біля селищ Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Стельмахівка.

За геолокаційними кадрами видно, що російські війська змогли успішно просунутися на схід від Ямполівки. Зіткнення також відбулися на захід від Кремінної, біля Тернів, а також на південь від Діброви та Білогорівки.

Інші геолокаційні кадри, опубліковані 20 грудня, показують, що російські війська просувалися вздовж залізничної колії на сході від Кліщіївки.

За даними українських та російських джерел, російські війська вчинили атаки на північний захід, схід, південний схід і південний захід від Авдіївки, неподалік Сіверного, Первомайського, Водяного та Невельського, а також біля Авдіївського коксохімічного заводу.

Російські війська також підтвердили наступ на південний захід від Донецька, і бойові дії тривали на захід і південний захід від міста. Згідно з геолокаційними кадрами, війська РФ просувалися на південь від Новомихайлівки.

На думку російських блогерів, війська РФ здобули невеликі успіхи уздовж лінії Новопрокопівка-Вербове. 21 грудня російські і українські джерела повідомили, що позиційні бої тривали на південь від Роботиного, на захід від Вербового, а також біля Новофедорівки та Новопрокопівки.

Хоча українські війська продовжують зберігати свою присутність на східному березі Дніпра в Херсонській області, проте жодних підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було зафіксовано станом на 21 грудня.

Українські військові спостерігачі та російські "воєнкори" повідомляли про позиційні бої поблизу Кринок.

Офіційні представники України повідомили, що протягом останньої доби українські сили відбили 30 атак Росії з метою витиснути їх з позицій на східному березі.

Раніше повідомлялося, що українські військові контратакували в районі Авдіївки і продовжують утримувати свої позиції на східному березі Дніпра в Херсонській області.

З приходом морозів Росія має намір розпочати новий потужний наступ на Авдіївку в Донецькій області.