ЗСУ знищили російські винищувачі та розгромили склад боєприпасів ворога

У широкомасштабній війні РФ проти України триває 667-ма доба. За цей час відбулося 60 бойових зіткнень. Ворог наніс один ракетний та 33 авіаційних удари, відкрив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Унаслідок російських терористичних атак є поранені серед мирного населення. Приватні житлові будинки та інші цивільні будівлі зазнали руйнувань та пошкоджень. Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань. Основні підрозділи армії Білорусі знаходяться в районах прикордоння з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати свою військову присутність в прикордонних районах. Він здійснює диверсійно-розвідувальні акції і обстріли населених пунктів з території РФ. Також він збільшує кількість мінних загороджень вздовж державного кордону України. Ворог наніс авіаційний удар в районі населеного пункту Костобобрів в Чернігівській області. Він також обстрілював артилерією та мінометами близько 20 населених пунктів, включаючи Клюси, Карповичі, Леонівку в Чернігівській області, Волфине, Басівку, Запсілля в Сумській області, Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Мала Вовча, Землянки, Тополі в Харківській області.

На Куп’янському напрямку

Українські захисники відбили 8 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка в Харківській області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися прорвати оборону наших військ. Близько 10 населених пунктів, включаючи Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку та Берестове в Харківській області, опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Лиманському напрямку

Ворог не проводив наступних атак. Близько 10 населених пунктів, включаючи Невське та Білогорівку в Луганській області, а також Торське, Серебрянку, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівку в Донецькій області, зазнали обстрілів артилерією та мінометами противника.

На Бахмутському напрямку

Силами оборони відбито 8 атак противника поблизу населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка в Донецькій області. Ворог також наніс авіаційні удари в районах Катеринівки та Торецька в Донецькій області. Близько 10 населених пунктів, включаючи Васюківку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку та Нью-Йорк в Донецькій області, опинились під артилерійським та мінометним обстрілом.

На Авдіївському напрямку

Наші захисники відбили 17 атак ворога на сході від Новобахмутівки, Степового та Авдіївки, а також ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського в Донецькій області. Ворог також наніс авіаційний удар в районі населеного пункту Ласточкине в Донецькій області. Близько 10 населених пунктів, включаючи Керамік, Новобахмутівку, Бердичі, Ласточкине, Яснобродівку та Нетайлове в Донецькій області, постраждали внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу.

На Мар’їнському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Побєди в Донецькій області, де противник здійснив чотири безуспішні атаки на позиції нашої армії за допомогою авіації. Ворог також наніс авіаційні удари неподалік Георгіївки та Новомихайлівки в Донецькій області. Окупанти піддавали артилерійському та мінометному обстрілу населені пункти Олександропіль, Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Костянтинівка та Катеринівка.

На Шахтарському напрямку

Наші захисники відбили атаку ворога на заході від Старомайорського в Донецькій області. Близько 10 населених пунктів, включаючи Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівку, Благодатне та Рівнопіль в Донецькій області, постраждали від артилерійського та мінометного обстрілу.

На Запорізькому напрямку

Сили оборони відбили всі атаки на захід від Вербового та Роботиного в Запорізькій області, де противник намагався витіснити наші підрозділи з окопів. Ворог наніс авіаційний удар біля Роботиного та Оріхова в Запорізькій області. Близько 20 населених пунктів, включаючи Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Малі Щербаки, Кам'янське в Запорізькій області, постраждали внаслідок артилерійського та мінометного обстрілу.

Херсон, Львове, Тягинка, Іванівка в Херсонській області та Очаків в Миколаївській області зазнали артилерійських обстрілів в зоні відповідальності ОСУВ "Одеса". Кринки в Херсонській області були піддані авіаційному удару.

Ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи з лівобережжя Дніпра. Відбулося 17 безуспішних штурмових атак, які були відбиті нашими військами. Наші підрозділи міцно утримують оборону і продовжують завдавати вогневого удару противнику.

Авіац