Журналісти встановили імена понад 1,5 тис. зрадників України

Журналістам вдалося ідентифікувати 1816 представників окупаційної влади.

Абсолютна більшість з них 1579 (майже 87%) виявилась громадянами України, які пішли на службу до росіян, очоливши ті чи інші установи, іноді відразу кілька, йдеться у дослідженні NGL.media.

"Усі вони, щоб отримати чи зберегти за собою бажану посаду свідомо пішли на співпрацю з ворогом і стали колаборантами", акцентують журналісти.

Для того, щоб кожен міг оперативно знайти інформацію про зрадника, фахівці підготували спеціальну базу даних. Достатньо обрати бажану категорію ("поліція", "освіта" тощо) або скористатися пошуком. Шукати можна за прізвищем, адресою, назвою установи.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На окупованих територій ключові посади займають винятково росіяни. Попри очевидну недовіру до місцевих, росіяни не можуть заповнити усі керівні посади своїми співвітчизниками з Тамбова чи Рязані.

Українські громадяни очолили понад тисячу окупаційних муніципальних структур тут їхня частка сягає майже 95%

Найбільше колаборантів зосереджено: комітетах земельних ресурсів, різноманітних казачих організаціях в окупованому Криму, пенсійних фондах, управліннях соцстраху та соцзахисту і місцевих центрах зайнятості.

Справа проти народного депутата Нестора Шуфрича про державну зраду має великі перспективи. Завдяки цьому можуть дотиснути агентурну мережу Росії в Україні.

Однак Шуфрича можуть захотіти забрати на обмін, в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.