Як пандемія Сovid-19 вплинула на пари, які працюють з дому: вчені розкрили сумну правду

Як пандемія Сovid-19 вплинула на пари, які працюють з дому: вчені розкрили сумну правду

Глобальна пандемія Covid-19 змусила людей по всьому світу працювати з дому, зводячи їх до тісного контакту з рідними і близькими 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Згідно з недавнім дослідженням, проведеним дослідниками з США та Китаю, таке поєднання домашніх потреб з кар'єрними завданнями ставить перед подружжям абсолютно різні проблеми. Про це повідомляє Science Alert.

В центрі цих відмінностей знаходиться робота по дому і час, проведений з сім'єю. Результати дослідження базуються на опитуванні 223 пар з Китаю та Південної Кореї, включаючи пари з дітьми та без них.

Учасників запитали про кількість неробочих завдань, які вони виконували, працюючи вдома, і про те, як це вплинуло на їхні сімейні зобов'язання.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як показала статистика, і чоловіки, і жінки відчували, що вони зробили більше роботи по дому, працюючи поодинці. Коли ж пари жили і працювали разом вдома, чоловіки зазвичай виконували менше роботи по дому. Для жінок присутність чоловіка вдома в робочий час зовсім не полегшувала їх домашнє навантаження.

Дружини повідомили, що відчувають підвищену провину за те, що не справляються з домашніми справами та проводять більше часу зі своїми родинами, коли їх просять зробити більше роботи в офісі.

Крім того, і чоловіки, і жінки відчували більшу провину за свою роботу та почуття конфлікту між домом та роботою, оскільки вони виконували більше домашніх завдань, працюючи вдома.

Автори дослідження припускають, що партнери повинні розподіляти домашні обов'язки, тоді як компанії мають усвідомлювати труднощі, що виникають у той час, як межі між роботою та сімейним життям стають все більш розмитими.

"Віддалена робота стане набагато більшою нормою. Люди дійсно звикли до переваг роботи з дому, і багато хто не захоче повертатися в офіс на повний робочий день", запевнили вчені.

Війна часто веде до конфліктів саме через те, що ми не знаходимо в собі сили цікавитися ще й життям партнера, відвернутися від своїх справ та вислухати його.

Накопичені суперечки та невисловлені образи з часом стають причиною розлучення. Про це пише The village.

До вашої уваги чотири основні критерії, які сигналізують про те, що стосунки під загрозою.