Аналітики США показали, що відбувається на фронті: свіжі карти боїв

На фронті Збройні сили України проводять контратаки на Бахмутському напрямку, де продовжуються бої.

Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Запеклі бої на Донбасі тривають.

Російська армія здійснила невдалі наземні атаки поблизу Кремінної, Білогорівки та Берестового. Водночас російський блогер стверджує, що невідомі частини 6-ї загальновійськової армії РФ відбили українські атаки на Куп'янському напрямку.

ЗСУ тим часом продовжували наземні атаки на північ і південний захід від Бахмута. Росіяни заявляють, що на південно-західній околиці міста-фортеці ідуть бої, а українські війська витіснили російські сили з позицій на захід від Кліщіївки.

У РФ стверджують, що українські війська увійшли в Берхівку і станом на другу половину дня 6 червня в населеному пункті тривали бої. 5 червня засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ЗСУ захопили невизначену частину Берхівки.

Російський блогер стверджував, що українські сили просунулися з Оріхово-Василівки і захопили висоти вздовж траси Е-40. Пригожин також стверджував, що російські сили втратили невизначені позиції поблизу Роздолівки.

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Північного, Невельського та Мар'їнки. ЗСУ відбили там 12 російських штурмів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Чеченські сили замінили штурмові елементи "Шторм Z" у районі Мар'їнки приблизно тиждень тому. Відтоді росіяни втратили початковий ентузіазм щодо наступальних дій, оскільки зіткнулися з сильним українським опором у цьому районі. Чеченські сили Росгвардії атакують один фланг в районі Мар'їнки, а регулярні російські війська атакують інший.

6 червня ЗСУ продовжили наземні атаки на південному заході Донецької та на сході Запорізької областей. Російський блогер повідомив, що наші воїни продовжували наступ в районі населених пунктів Новодарівка, Рівнопілля та Нескучне.

Командир російського добровольчого батальйону "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що війська РФ нібито відбили Новодонецьке. Пізніше російські блогери заявили, що українські війська відновили позиції на північній околиці Новодонецького.

Російське джерело стверджувало, що ЗСУ безуспішно намагалися провести наступальні операції на північній околиці Урожайного. Український Генштаб тим часом повідомив, що росіяни безуспішно атакували в напрямку Новосілки.

Окупанти на півдні продовжують оборону на Новопавлівському та Оріхівському оперативних напрямках Запорізької та західної частини Донецької областей.

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує поширювати наративи проти міністерства оборони Російської Федерації в російському інформаційному просторі. Засновник і фінансист "вагнерівців" прагне таким чином зберегти свій статус після відходу ПВК з фронту в Україні.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував розкол між міноборони РФ і бойовиками ПВК "Вагнер" у свіжому звіті.